Kom igång med Kerio Control

Kom-igång

Vill du prova Kerio Control? Det här avsnittet innehåller en snabb lista över åtgärder som hjälper dig att komma igång med Kerio Control.

STEG 1

Välj installationsmetod

Kerio Control finns tillgänglig för programvara, virtuell eller maskinvara, produktens funktioner och funktionalitet är nästan identiska i alla versioner.

Om virtuell eller programbaserad se till att din maskinvara uppfyller systemkraven, dessa apparater kräver också två Ethernetkort - ett för internetgränssnittet och ett eller flera kort för det lokala nätverket (beroende på nätverkets topologi).

STEG 2

Installera Kerio Control

För att installera programvaran eller virtuella maskiner, ladda ner lämpliga installerare, mer information finns i Installera Kerio Control.

Om du har köpt Kerio Control Hårdvaruenhet är Kerio Control redan installerat, anslut Ethernet-kablar till Ethernet-portarna och kör Kerio Control Hardware Device, läs mer: NG-serien eller NG-Wifi-serien.

Efter installationen upptäcker Kerio Control automatiskt dina Internet och lokala gränssnitt.

STEG 3

Öppna användargränssnittet

Det rekommenderas att du öppnar Kerio Control användargränssnittet med MyKerio, som är en molntjänst som gör att du kan administrera många Kerio Control-enheter från en enda instrumentpanel. För att göra detta lägger du till din Kerio Control-förekomst till MyKerio först, mer information finns i Lägg till Kerio Control till MyKerio.

Alternativt kan du komma åt administrationskonsolen från en webbläsare med hjälp av brandväggens IP-adress, observera att datorn där du vill hantera Kerio Control måste vara i samma IP-delnät som brandväggen.

STEG 4

Aktivera Kerio Control

När du startar administrationsgränssnittet för första gången går du igenom en konfigurationsguide för att aktivera nödvändiga inställningar, mer information finns i Konfigurera guiden Aktivering.

STEG 5

Definiera nätverksgränssnitt och anslutning

Nätverksgränssnitt i Kerio Control ger routing mellan lokala nätverk och Internet. Konfigurera nätverksparametrar och definiera din Internetanslutning innan någon annan typ av brandväggs konfiguration, mer information finns i Konfigurera nätverksgränssnitt.

STEG 6

Tilldela parametrar till lokala nätverk

Kerio Control förenklar hanteringen av nätverket genom att fungera som en DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol). DHCP tilldelar automatiskt nätverksparametrar till anslutna enheter, mer information finns om DHCP-servern i Kerio Control.

STEG 7

Lägg till användarkonton

Ange användarna för att övervaka och skydda och konfigurera användare med behörigheter för att hantera Kerio Control-nätverket, du kan antingen skapa lokala användarkonton eller kartlägga användarna från en katalogtjänst och mer information finns i Hantera användarkonton i Kerio Control.

STEG 8

Förbättra säkerhets- och åtkomstpolicys

Kerio Control verkställer säkerhet genom inbrottsskydd, trafikregler, innehållsregler och Kerio Antivirus, dessa funktioner konfigureras automatiskt för att säkerställa att brandväggen endast tillåter legitim nätverkskommunikation.

Läs mer om Trafikregler, innehållsfilter, programmedvetenhet och antivirusskydd.

STEP 9

Aktivera fjärråtkomst

Du kan använda Virtual Private Networking (VPN) för att tillåta fjärranslutna användare eller hela nätverk att få tillgång till tjänster i det lokala nätverket. Kerio Control implementerar IPsec för tillgång till mobila enheter att brygga med VPN-gateways från tredje part. Du kan också använda det egna Kerio VPN-implementeringen för fjärråtkomst från stationära operativsystem och för att brygga till andra Kerio Control-brandväggar.

Mer information finns i Kerio VPN tunnel, IPsec VPN och SSL certifikat.

STEG 10

Hantera bandbredd

Kerio Control ger dig kontroll över hur mycket bandbredd varje typ av nätverkstrafik kan konsumera. Du kan administrera en eller flera linjer till Internet och samtidigt prioritera trafik baserat på olika villkor såsom tjänster, gränssnitt, användare, mer information finns i Konfigurera bandbreddshantering.

STEP 11

Generera rapporter

Kerio Controls Statistikfunktion registrerar aktiviteter för autentiserade användare till en lokal databas på brandväggen. Privilegierade användare kan få statistikinformation på begäran via ett speciellt webbgränssnitt eller via e-post.