Radera korrupt cache under Windows XP eller senare - klient 6.03 eller tidigare

En korrupt cache påverkar CrashPlans möjlighet att backa upp filer till backuparkivet, symptomen är t ex att det inte går att återskapa från arkivet och att backup inte sker mot arkivet. Lösningen är då att radera den cachemapp som finns på varje enhet - CrashPlan synkroniserar då om mot arkivet och fortsätter backup.

Stoppa CrashPlantjänsten

1. Stoppa CrashPlan tjänsten
  2. Från Windows services meny

• Öppna Windows Services
    • Windows 7 / Windows Vista: Klicka på Start och skriv 'services.msc'
    • Windows 8: Tryck Ctrl+Shift+Esc för att öppna Task Manager och välj services-tabben.

• Windows XP: Klick på Start, välj Run, skriv 'services.msc', tryck på 'Enter'
    • Skriv följande kommando i kommandoprompten eller PowerShell:
Stoppa net stop CrashPlanService

Eller...

1. Höger-klicka på CrashPlan Backup Service och välj Stop, Start, eller Restart.

Radera cachefilerna...

1. Navigera till cache biblioteket för ditt operativsystem.
    • Windows Vista / 7 / 8 / 2008: Öppna Windows Explorer och klistra in; C:\ProgramData\CrashPlan\cache in addressfältet.

• Radera alla filer och mappar inuti mappen.

Efter detta så kan du starta CrashPlantjänsten med:

1. Starta CrashPlan tjänsten

1. Från Windows services meny

• Öppna Windows Services
    • Windows 7 / Windows Vista: Klicka på Start och skriv 'services.msc'
    • Windows 8: Tryck Ctrl+Shift+Esc för att öppna Task Manager och välj services-tabben.
    • Windows XP: Klick på Start, välj Run, skriv 'services.msc', tryck på 'Enter'

Skriv följande kommando i kommandoprompten eller PowerShell:

Starta net start CrashPlanService

Eller...

1. Höger-klicka på CrashPlan Backup Service och välj Stop, Start, eller Restart.

Referenser: