Säkerhetskopiera nätverkslagring eller NAS-enheter

Översikt

Code42 för Enterprise stöder säkerhetskopiering Network Attached Storage (NAS) på Mac och Linux. Lagring måste monteras för att den Code42 appen att komma åt den. Den här artikeln innehåller resurser för montering NAS på operativsystem som stöds.

överväganden

Code42 för Enterprise stöder inte säkerhetskopiera mappade enheter på Windows. Detta beror på en OS-nivå begränsning inbyggd i Windows.

Mac

Montera enheten

På en Mac måste NAS-enheter och andra nätverksenheter monteras på enheten för att det Code42 appen att komma åt dem. Rådgör med din operativsystemets dokumentation för information om montering av enheten till datorn. Apple dokumentation för nyare versioner av Mac operativsystem tillhandahålls nedan för din bekvämlighet.

Om enheten är monterad, kommer den vänstra rutan i Finder-fönster visar enheten med en eject pilen bredvid den. När enheten är monterad, lägga till filer och mappar på nätverksenhet till ditt val fil .

Automatiskt montera enheten vid inloggning

Om du har en NAS-enhet som du vill säkerhetskopiera eller använda som en backup destination, ställa in den att automatiskt montera varje gång du loggar in på datorn.

1. Öppna Systeminställningar .
  2. Välj användare och grupper .
    Äldre versioner av Mac-operativsystem kan räkna detta som konton.
  3. Välj Startobjekt .
  4. Klicka + för att lägga till ett objekt.
  5. I Finder-fönstret som öppnas, välj den monterade aktie.
  6. Lägg till filer och mappar på nätverksenhet till ditt val fil .

Ubuntu

Ubuntus officiella dokument innehåller information om hur du monterar nätverksenheter . När enheten är monterad, lägga till filer och mappar på nätverksenhet till säkerhetskopian val .