Uppgradera klienter till 5.0.3

Version 5.x av Crashplan app är en stor programvaruversion som innehåller en nytt användargränssnitt , reviderade systemkrav , och modifierade funktioner. För att hjälpa dig att förbereda dina användare och enheter för uppgradering enheter uppgradera till den senaste versionen av 4.x Crashplan appen som standard.

Alternativt kan du konfigurera varje organisation i Code42 miljö för att uppgradera till version 5.x av Crashplan app.

Crashplan app version 5.0

överväganden

Crashplan app version 5.x kräver den lokala huvudservern
För att uppgradera till version 5.x av Crashplan app måste du ha en på lokaler huvudservern. Om du använder Code42 moln med värd nycklar eller Crashplan för småföretag (tidigare Crashplan PRO), då dina Crashplan program kommer att uppgradera till den senaste versionen av 4.x istället.
  • Enheter måste uppfylla systemkraven för version 5.x att vara berättigad till uppgradering.
  • Efter uppgradering från version 4.x till 5.x av Crashplan appen måste användaren manuellt logga in för första gången appen öppnas. Säkerhetskopior fortsätter att inträffa även om användarna inte logga in efter uppgradering.
  • Eventuella ändringar av Crashplan appen text eller bilder försvinner när du uppgraderar från version 4.x till version 5.x av Crashplan app. Du kan skapa modifierade Crashplan program i version 5.2.x och senare med hjälp av en ny process .
  • Versioner 5.0.x och 5.1.x av Crashplan appen stöder endast standardarkivkrypteringsnyckel inställning.
    • Enheter som tillhör användare med utökade säkerhetsinställningar kommer inte att uppgradera till 5.0.x eller 5.1.x av Crashplan appen även när uppgraderingar är aktiverade.
    • Användare med förbättrad säkerhet som installerar version 5.0.x eller 5.1.x av Crashplan app hindras från att säkerhetskopiera eller använder programmet.
  • Säkerhetskopiera till svars enheter (dator-till-dator backup) stöds inte i version 5.x av Crashplan app.
    • Enhets destinationer kan inte konfigureras eller hanteras från version 5.x av Crashplan app.
    • Om du uppgraderar till version 5.x av Crashplan appen kan du använda administrationskonsolen för att inaktivera dessa destinationer och ta bort tillhörande arkiv.
  • Användare kan inte hantera versioner och frekvensinställningar från Crashplan appen i version 5.x. Användarna måste justera dessa inställningar från administrationskonsolen.
  • Version 5.x av Crashplan appen stöder inte installation per användare och för alla på samma enhet. Om du har enheter med version 4.x av Crashplan appen installerad per användare och för alla, inte uppgradera dessa enheter till version 5.x.

Uppgradera Crashplan apps till version 5.x

Steg 1: Se till enheter använder Crashplan app version 4.4 eller senare

(Code42 serverversion 5.3.x och tidigare endast.)

Du måste använda version 4.4 eller senare av Crashplan appen innan du uppgraderar Crashplan program till version 5.x.

• Om det finns enheter i Code42 miljö med hjälp av Crashplan appversioner äldre än 4.4, följ dessa instruktioner för att uppgradera dina enheter till den senaste versionen av 4.x Crashplan appen innan du fortsätter med stegen nedan.
  • Om enheter i Code42 miljö redan använder version 4.4 eller senare, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Identifiera varje organisations orgid

Skaffa orgIden numerisk identifierare för varje organisation vars Crashplan appar som du vill uppgradera till version 5.x.

1. Logga in på administrationskonsolen på huvudservern.
  2. Gå till organisationer .
  3. Från menyn Åtgärd väljer Exportera allt .
    Exportera alla i organisationen Översikt åtgärdsmenyn
    Om du uppmanas att ange administrationskonsol referenser.
  4. Öppna den exporterade CSV-filen.
  5. För varje organisation, notera innehållet i den första kolumnen orgId.

Steg 3: Aktivera 5.x uppgraderingar för varje organisation

Möjliggörande uppgraderingar till version 5.x av Crashplan app kräver att ange varje organisation är orgIDin i administrationskonsolen kommandoradsgränssnitt (CLI), såsom beskrivs nedan.

Uppgradera startar automatiskt
Om automatisk uppgradering enheter är aktiverad i Inställningar> Server , Crashplan apps i de aktiverade organisationerna börjar uppgradera automatiskt när du utför följande steg.
  1. Logga in på administrationskonsolen på huvudservern som en användare med sysadmin behörighet.
  2. Dubbelklicka på Code42 logotypen i övre vänstra för att öppna administrationskonsol CLI .
  3. För att möjliggöra 5.x uppgraderingar Crashplan app för:
    • En enda organisation, skriv: native.client.upgrade <orgID> true. Ersätt <orgID>med lämpligt värde från den exporterade CSV. Upprepa detta steg för att göra det möjligt för uppgraderingar för flera organisationer.
    • Alla organisationer i din Code42 miljö, anger: native.client.upgrade root true.
      CLI svarar Upgrades enabled=true.
Barn organisationer ärver uppgraderingsinställningar
Aktivera uppgraderingar 5.x för en organisation gäller även alla underordnade organisationer, även om barnet organisationerna gör inte ärva enhet inställningarna för säkerhetskopiering från moderorganisationen. För att förhindra uppgraderingar 5.x för en specifik barnorganisation, anger native.client.upgrade <orgID> falseför denna organisation.

Observera att när du anger ett trueeller falsevärde för en specifik organisation, den organisationen inte längre ärver framtida förändringar i 5.x uppgraderingsvärdet från moderorganisationen.

Steg 4: Kontrollera varje organisation

Alternativt kan du kontrollera om en organisation är konfigurerad att använda uppgraderingen till version 5.x.

1. Logga in på administrationskonsolen på huvudservern.
  2. Dubbelklicka på Code42 logotypen i övre vänstra för att öppna administrationskonsol CLI .
  3. Ange följande kommando: native.client.upgrade <orgID>
    CLI svarar Nuvarande inställning = true om organisationen är konfigurerad att använda uppgraderingen till version 5.x.
    • Ersätt <orgID>med lämplig information från den exporterade CSV.
    • Upprepa detta steg för varje organisation som du vill kontrollera.

Steg 5: Börja uppgraderingen

1. (Code42 server version 5.3 och senare) Om du inte redan har gjort, följ stegen för att lägga till den 5.x Crashplan appen till din huvudservern .
  2. Om Auto-uppgraderings enheter är inte redan är aktiverad, gör det möjligt för enskilda enheter eller alla enheter:
    • För enstaka enheter: Från Devices , väljer en enhet och välj sedan Uppgradering från menyn Åtgärd.
    • För alla enheter i Code42 miljö: Från Inställningar> Server väljer automatisk uppgradering enheter .

När Auto-uppgradering enheter aktiveras, eller om det redan är aktiverat enheter uppgradera Crashplan appen automatiskt under de närmaste 24 timmarna som de ansluter med huvudservern. Eventuellt kan du tvinga enheter att omedelbart återansluta med huvudservern genom att starta om huvudservern .

Steg 6: Verifiera Crashplan app uppgradering

Exportera en lista över enheter i Code42 miljö och sortera efter version att visa Crashplan program som inte har uppgraderats:

1. Logga in på administrationskonsolen.
  2. Navigera till enheter .
  3. Från menyn Åtgärd väljer Exportera allt .
  4. Spara CSV-filen till din dator.
  5. Öppna CSV-filen i kalkylprogram som du väljer.
  6. Sortera av displayVersion kolumnen och leta efter några Crashplan program med en gammal versionsnummer.

Se Visa enhet backup status med Reporting web app  för en mer detaljerad vy av enhetens status .